Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

25 OKTÓBER 2018

Stoja platobné karty nad zákonom? Dozviete sa od nás na Fin.Techsummite

 

autor článku

Poláček & Partners

Naozaj. Sú situácie, kedy platobné karty stoja nad zákonom. Nepočuli ste ešte o tom? Ani o tzv. chargebackoch? Možno by Vás to mohlo zaujímať.

Chargeback je inými slovami zrušenie platobnej transakcie, ktoré iniciuje banka držiteľa platobnej karty. Od tradičných refundácií sa líši predovšetkým spôsobom, ako na to. Ak chce spotrebiteľ peniaze za zakúpený tovar alebo službu späť, musí kontaktovať priamo obchodníka a riešiť to s ním. Chargeback ale umožňuje obchodníka obísť. Spotrebiteľ sa obráti na banku, ktorá mu vydala platobnú kartu, aby transakciu zrušila. Dôvody zrušenia transakcie banka príliš neskúma. Chargeback mala byť pôvodne forma ochrany spotrebiteľa. Táto neštátna regulácia však prerástla právne predpisy, ktoré nedržali krok s dobou, a stala sa silnou zbraňou v rukách spotrebiteľov, ktorí ju často zneužívajú voči obchodníkom.

Náš právnik Jakub Žák je expertom na inovácie a zdieľanú ekonomiku. O zákutiach chargebacku a o právnych možnostiach, ako sa voči nemu brániť, Vám porozpráva na Fin.Techsummite už 14. novembra . Príďte sa dozvedieť viac.


Zdieľať článok

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky články