Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

10 JANUÁR 2017

Opäť pri káve: ako sa nestať účastníkom kartelovej dohody

 

autor článku

Ivan Gašperec

Súťažné právo týkajúce sa kartelov má množstvo zrejmých zákazov, rovnako však šedých zón, či na druhej strane tzv. bezpečných prístavov.

Podľa prieskumu a následnej správy Britskej súťažnej autority (CMA) z roku 2015 až 71% opýtaných podnikateľov nevedelo, že dohody o cenách pre ďalší predaj sú zakázané. Rovnako až 60% podnikateľov nevedelo, že rozdelenie trhu je kartelom.

Zaujíma Vás, ako by ste v podobnom prieskume dopadli Vy? Viete v ktorej zóne sa nachádzajú Vaše obchodné stretnutia, postupy, rozhodnutia či zmluvy? Chcete uzavrieť dohodu s konkurenciou, dodávateľom alebo odberateľom a neviete, kde sú hranice? Alebo Vás niekto obvinil z kartelovej dohody a Vy sa potrebujete brániť?

Detailná znalosť súťažného práva týkajúca sa kartelov Vám pomôže predísť poškodeniu reputácie, ušetriť množstvo nepríjemností spojených so sankciami a nestrácať čas rokovaniami na Protimonopolnom úrade SR či Európskej komisii.

Lepšie za štipku prevencie ako za hrsť liečenia.“ V podobnom duchu sa vyjadril už pred viac ako 200 rokmi aj známy americký diplomat a politik Benjamin Franklin.

Preto pre Vás advokátska kancelária POLÁČEK & PARTNERS pripravila ďalší  seminár spojený s príjemným posedením pri káve.

Dozviete sa:

  • o jednotlivých typoch kartelových dohôd a dohôd obmedzujúcich hospodársku súťaž
  • ako sa správať v prípadoch, keď sa zúčastnite na stretnutiach, ktoré je alebo by mohlo byť kartelom
  • o významných prípadoch Európskej komisie a súdov EÚ v danej oblasti;
  • o možnosti získania imunity zo sankcií (tzv. leniency program).

Seminár sa bude konať 9.2.2017 so začiatok o 16:00 hod. v príjemnom prostredí Salónika Tulipán v hoteli Tulip House Boutique Hotel***** na adrese Štúrova 10, 811 02  Bratislava. Parkovanie je  zabezpečené bezprostredne pri hoteli a po potvrdení Vašej účasti Vám zašleme v tomto smere ďalšie inštrukcie.

Vyhnite sa problémom a rezervujte si včas miesto tu!

PS: Oficiálne síce končíme o 17:30, ale nechajte si ešte nejaký priestor. Na neformálne zdieľanie a otázky naviac.


Zdieľať článok