Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

25 NOVEMBER 2016

PRI KÁVE NA TÉMU: SÚ POKUTY ZA KARTEL TO POSLEDNÉ, ČOHO BY STE SA MALI OBÁVAŤ?

 

autor článku

Pavol Poláček

Riadiaci partner

Máte pocit, že sa Vás súťažné právo netýka? Sú pokuty za kartel ten jediný postih, ktorého by ste sa mali obávať? Už ste počuli príbeh o Romanovi Pisciotti, manažérovi talianskej spoločnosti Parker ITR, ktorý strávil 669 dní vo väzení, z toho 8 mesiacov vo federálnom väzení v USA, za kartelovú dohodu vo verejnom obstarávaní? Je kartelová dohoda trestným činom aj na Slovensku a aké tresty sú s ňou spojené?

Následky spojené s kartelovou dohodou môžu významne zasiahnuť nielen do finančnej situácie podnikateľa, reputácie, ale aj jeho osobnej slobody. Extrateritoriálny účinok a možnosti vydania do cudziny na trestné stíhanie sú rovnako imanentnou súčasťou súťažného práva. Všetky tieto skutočnosti nadobúdajú reálnejší rozmer v nadväznosti na zvýšenú aktivitu Protimonopolného úradu SR zameranú na kartelové dohody ako aj nové trendy európskeho súťažného práva. Odteraz sme tu my pre Vás, aby všetky tieto hrozby ostali iba v teoretickej rovine.

Preto advokátska kancelária POLÁČEK & PARTNERS pre Vás pripravila neformálny exkurz do danej problematiky spojený s príjemným posedením pri káve.

Dozviete sa:

  • viac o príbehu Romana Pisciotti;
  • aké sankcie hrozia za kartelové dohody;
  • základné tipy ako sa im vyhnúť.

Seminár sa bude konať 7.12.2016 so začiatok o 16:00 hod. v príjemnom prostredí Salonika Tulipan v hoteli Tulip House Boutique Hotel***** na Štúrovej 10 v Bratislave. Parkovanie je zabezpečené bezprostredne pri hoteli a po potvrdení Vašej účasti Vám zašleme ďalšie inštrukcie.

Vyhnite sa vysokým pokutám a rezervujte si včas miesto tu!

PS: Oficiálne síce končíme o 17:30, ale nechajte si ešte nejaký priestor. Na neformálne zdieľanie a otázky naviac. A taktiež na príjemné ukľudnenie a naladenie na blížiace sa Vianoce.


Zdieľať článok

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky články