Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

8 MAREC 2017

Pozvánka na seminár: Využitie neodkladných a zabezpečovacích opatrení

 

autor článku

Miroslav Vaško

Jozef Hudák

Partner

Potrebujete rýchlo vyriešiť Váš problém a nemáte čas čakať niekoľko rokov na rozhodnutie súdu? Alebo máte obavy, že Váš dlžník bude rýchlejší a Vy svoje peniaze už nikdy neuvidíte?

Nový civilný sporový kódex je účinný už niekoľko mesiacov. Priniesol niekoľko zásadných zmien a noviniek, ktoré Vám môžu výrazne pomôcť. Chcete vedieť, ako správe postupovať, čo robiť a čomu sa vyvarovať? Radi by ste počuli nielen nás advokátov, ale aj pohľad sudcu?

Pozývame Vás na exkluzívny a špecializovaný seminár o novom civilnom sporovom poriadku, na ktorom sa budeme venovať práve neodkladným opatreniam a sudcovskému záložnému právu. 

O tom ako vec vidia súdy Vám porozpráva náš hosť Martin Holič, sudca Krajského súdu v Trnave. Samozrejme, nebude chýbať ani náš pohľad na vec.

Niektorí považujú neodkladné opatrenia za obmenu tzv. „predbežka“. Takéto konštatovanie však môže byť zradné. Neodkladné opatrenia totiž otvárajú úplne nové obzory pre rýchlu ochranu práv a záujmov účastníkov konania.

Ujasníte si:
  • prečo je potrebné zabudnúť na staré „predbežká",
  • kedy Vám neodkladné opatrenie vie pomôcť,
  • ako neodkladné opatrenie vidia právnici a ako ho vidia súdy,
  • aké sú riziká spojené s vydaním neodkladného opatrenia.

Veľkou novinkou v civilnom sporovom konaní je možnosť zriadiť sudcovské záložné právo prostredníctvom tzv. zabezpečovacieho opatrenia. Ako ukazuje prax, zákonodarca možno ani netušil, koľko otázok táto novinka so sebou prinesie. Napohľad účinný nástroj ochrany práv účastníkov konania skrýva mnoho nedostatkov.

Zistíte:

  • aké sú podmienky pre zriadenie sudcovského záložného práva,
  • o vzťahu medzi neodkladným a zabezpečovacím opatrením,
  • v čom spočívajú nedostatky právnej úpravy a ako ich riešiť.

Seminár sa bude konať 5.4.2017 so začiatok o 16:00 hod. v príjemnom prostredí Salónika Tulipán v hoteli Tulip House Boutique Hotel***** na adrese Štúrova 10, Bratislava. Parkovanie je zabezpečené bezprostredne pri hoteli a po potvrdení Vašej účasti Vám zašleme v tomto smere ďalšie inštrukcie.

Vyhnite sa komplikáciám a rezervujte si včas miesto tu!


Zdieľať článok

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky články